28 juli, 2010

Smögenbryggan - ett helvete och våldtäckt


Vi tog turbåten över från Kungshamn en sen eftermiddag förra veckan och när vi klev i land möttes vi av öronbedövande eurodisco. Musik från högtalarna som de unga killarna hade ställt upp på däck. Högtalare gjorda för band på en stor scen. Ja ni som varit där vet - det går inte att vara där. Det är som att kliva i land på ett discotek i Ibiza. Synd för oss som inte gillar samma musik som de yngre och synd på ett så vackert och populärt kulturarv som Smögen. Men det värsta är ändå att tonåringarna är så fulla. Två killar apade sig upp i förstaget på sin båt och dök från vantspridarna. Tänk om de hade halkat, brutit nacken och dött. Sen hängde de ut sin snopp och pinkade inför oss alla på bryggan. Jag mådde illa, men alla andra turister stod och hejade på. Det är klart att killarna tycker det är roligt om de har en så tacksam publik. Idioter. Polisen gick förbi med ett leende på läpparna och dagen efter våldtogs en ung tjej i kvarteren ovanför bryggan. Min son får aldrig åka till Smögen. Och jag återvänder inte. Tack och hej.

1 kommentar:

Anders Svedberg sa...

Det är väl att ta i att bestraffa en hel destination och dess innevånare som har besöksnäringen som levebröd genom att avstå framtida besök p.g.a. en enstaka, men självklart tråkig, upplevelse. Tyvärr råkar populära platser som besöks av miljoner människor varje år ut för den här typen av besökare också. Det händer alla destinationer. Skulle vi reslystna människor avstå att besöka platser där människor inemmellan är fulla, pinkar offentligt, är högljudda och begår övergrepp (vilket inte var fallet på Smögen som du påstår) så blir vårt resande klart begränsat. Jag kommer nog att fortsätta åka t.ex. till Stockholm trots allt elände som händer i vår vackra huvudstad.
Hoppas du och dina bloggläsare ger Smögen en andra chans i framtiden. Det är alla de människor, privata och ideella, som jobbar som illrar för att se till att Smögen är ett levande kustsamhälle som vi kan besöka året om värda.
Anders Svedberg
Maritim Affärsutvecklare
Västsvenska Turistrådet