30 juni, 2008

Folkbåtsfolk, sol, mat och vin


Det var helgens seglingsingredienser. Lördagen började med att en vattenskoterryttare och medryttare nästan vred nacken ur led och flinade fördomsfullt när de passerade White Pearl. Som en spanjor på 80-talet när han såg en blond tjej. Sällsynt! Vi revade tidigt och kryssade ner över Mysingen mot Utö och lunchade på grillade kycklingspett. Mmmm… När vi la till var vi noga med att inte gå på grannens för, så vi höll ut båten som blåste mot den, innan vi hunnit lägga ett spring. Trots detta kom han ut i endast kalsonger och uppmanade oss att inte gå på fören. Idiot nummer två den dagen. Men folkbåtsgrannarna på andra sidan i Utö hamn var coola. Sen regnade grillen bort så vi lånade folkbåtsfolkets grill. Samma folk gav oss senare en privat konsert - fem man och en gitarr spelade och sjöng om kvinnan. Vi bjöd på jordgubbar och sen drack vi vin och åt en helig fläskfilé.

Söndagen började med bad i en vik intill och sen frukost i sittbrunnen medan de 25 folkbåtar som låg runt om drog ut sina båtar och hissade segel i hamn. De hade kappseglat på Mysingen i en vecka. Solen sken och vi slörade hemåt. Jag lärde mig att man inte ska gå ner i ruffen när man går över en gropig Mysingen och har vin kvar i kroppen från kvällen innan. Illamåendet gick över när vi justerade kurs och båten blev starkare. En skön helg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Falun måndag kväll. Det låter vansinnigt bra det där. Vi laddar för kommande fredag, lördag, söndag ombord på White Pearl. Skall vi leka pirater och borda någon flott båt på vägen till Utö ?
Ciao, Mad

ginab sa...

you komment often!

see you soon chica!

I will telephone...tomorrow maybe. questions, questions.

just arrived home. the pictures are lovely here.

-gina+bb

En seglar- och båtblogg för nytt sjöfolk sa...

Pirates! Absolutely, but only if the captain on the other boat is good looking.

ginab sa...

better be Hand-Some! Or, in the land of sunlight...after beers....

-ginab

Rio-Ulf sa...

Det är ändå skönt att veta att de allra flesta som seglar på de sju haven på sin fritid är otroligt hjälpsamma. Idioter som kalsongmannen är tack och lov undantag.