06 januari, 2009

Kallt och vackert i söndags


Var ut till båten och kollade läget i söndags. Det var griskallt på marinan men vackert. Konstaterade att det är skruvarna runt rodret som tar i den metalldel som hela rodret vilar på och det borde gå att ordna utan att lyfta båten och släppa ner rodret. Knuffade bort litet snö och frost från presenningen och fikade (inomhus). Jag har vilat från båten i flera veckor men nästa vecka behöver jag skriva planen för eskadern och ladda batteriet. Det dyker säkert upp något annat också. Skönt att vi går mot våren.

Och så verkar det som om det ordnar sig med GPS – årets investering. Rätt kontakter, ännu en gång.

Måste också rätta ett tidigare inlägg om anoden - den är i aluminium. Det var det som var speciellt, inte att den var av metall som jag skrev tidigare. Om inlägget 23 december.

Dagens låt: One Day In Your Life, Anastacia. (fortfarande)

2 kommentarer:

Ulf sa...

Är det verkligen så förnuftigt att låta båtarna ligga i över vintern?

Jag - bakom Sailing White White Pearl sa...

Nä, men vissa har de som vinterstugor. Nån vinter skadar inte men... några har de i varje vinter och det kan inte vara bra. Jag skulle ha dåligt samvete. Men så slipper de betala upptagning och sjösättning. Däremot ligger där en träbåt som borde upp, men den har fryst ute. Tror inte ljullastaren kommer ner i isen så båten verkar ligga o vänta på värme.